Rólunk

Rólunk

 

Vincze Csilla, az Applied Scholastics Egyesület elnöke.

A kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem tanári, valamint tanítóképző szakokon képeztek a tanítói pályámra. Gyerekorom óta tanító akartam lenni. A tanítás, a gyerekekkel való foglalkozás számomra a legszebb foglalkozás. A szakmába mélyedve fokozatosan ismertem meg azokat az első ránézésre apró, de voltaképpen óriási problémákat, amelyek ott lapulnak az oktatás sűrüjében. Tanításaim során sok problémás gyerekkel foglalkoztam. Emiatt néztem utána technikáknak, módszereknek, amelyekkel a haladásukat elősegíthettem. Habár a törekvéseim néha kudarcba fulladtak, nem adtam fel a reményt, megoldást találjak és ezzel is a gyerekek segítségére lehessek.
Minden ember megérdemli, hogy sikeres és eredményes legyen, és meggyőződésem, hogy ez első sorban tanulás és kommunikálás által valósulhat meg.
 
2015- ben alkalmam volt megismerni egy tanulási módszert, amelyet az Alkalmazott Oktatástan tanárai használnak szerte a világon. Ezzel a tanulási technológiával sok embernek segítettek már, hogy eredményesebbek legyenek. A módszer megszeretteti a tanulást, értelmet ad neki, fejleszti beszédkészségünket, motivációt és sikerélményt nyújt. Legyen szó gyerekről, felnőttekről vagy akár pedagógusokról. Bárki elvégezheti, hiszen az élet minden területén eredményesen használható.
 
E hatékony módszer mellé sorolható a kommunikációs tanfolyam, amely speciális készséget fejleszt ki a kommunikáció egy-egy alapterületén. Az emberi kapcsolatokban a kommunikáció a legfontosabb. Kommunikációval oldjuk meg a problémáinkat. A sikereink a kommunikáció valódi alapjainak tökéletes megértésétől, majd azok begyakorlása után, annak használatától függenek.
 
Az őszinte szándék, valamint a segíteni akarás eredményeképpen bizakodva vállaltam a lehetőséget, hogy minél több emberrel megismertessem e rendkívül hatékony tanulási módszert, és azokat az eszközöket, amelyekkel a magyarországi társaink naponta sikeresen tanítanak.
 
Szándékom minél több tanárnak kezébe adni azt a technológiát, amely segítségével diákjaik sikeresek, alkalmazni tudják a megtanult tárgyakat. Ugyanakkor szándékom iskolák köreibe bevinni a játékos de ugyanakkor hasznos munkafüzeteket, amely által a gyerekek könyebben tanulnak.
 
Napjaink gyermekéből lesz a jövő társadalma. Nem mindegy, hogy milyen oktatásban részesülnek.
Én, mi ezen dolgozunk.

“Amíg a gyerekek és fiatalok örömüket lelik a tanulásban, addig egész életükben folytatni fogják azt. És ettől függ a boldogságuk.” ~ L. Ron Hubbard ~