Módszertani könyvek

Módszertani könyvek

Hogyan tanuld meg

Tanulásmódszertani könyv 8-14 éves gyermekek számára

Ebben a könyvben gyermeke megtalálja a megoldást a tanulási nehézségek kezelésére!

Minden fejezet végén feladatokat talál, amit ha megold, megérti, hogy hogyan kell tanulni, és megtanulja, hogy mire figyeljen oda tanulás közben. Így gyerekjáték lesz a tanulás! A tanulás szórakoztató, ha tudod, hogyan tanulj. Csak akkor kellemetlen elfoglaltság, ha beleütközöl a tanulás három akadályába, és nem tudod, mit tegyél velük. Ez a három akadály a kizárólagos oka annak, ha egy tanulónak elterelődik a figyelme, vagy nem tud összpontosítani. Ezek önmagukban bármelyik tanulóból csinálhatnak lassú tanulót. Az áttörés ezen a területen az, hogy ezek egyszerű és pontos módszerek segítségével kezelhetőek.

A “Hogyan tanuld meg” könyv megmutatja, hogyan lehet ezeket felismerni és kezelni.
L. Ron Hubbard író és oktató kutatásai számos áttöréshez vezettek az írni-olvasni tudás és az oktatás területén. Tanulási technológiáját világszerte több mint egymillió tanuló és oktató használja iskolákban, tanulócsoportokban és az otthoni tanulás során. Ezeknek az egyszerű készségeknek az alapos elsajátításával a tanuló megtanulja, hogyan tud legjobban tanulni és összpontosítani. De a legfontosabb az, hogy képes lesz megérteni és használni az anyagot, amit tanul. Ez pedig a minőségi oktatás alappillére.

 

A tanulás alapvető kézikönyve

14 éves kortól

L. Ron Hubbard amerikai író és oktató Tanulási technológiáját oktatók és tanulók milliói használják világszerte nagy lelkesedéssel és sikerrel, mert működik. Ezt Ön is felfedezheti saját maga számára a könyv fejezeteinek egymás utáni elolvasása és a megadott gyakorlatok végzése közben.

„A tanulás alapvető kézikönyve” című könyvet tanulhatja otthon, úgy, hogy a gyakorlati feladatokat papírra vagy egy jegyzetfüzetbe írja le, vagy tanfolyami oktatás formájában, az Alkalmazott Oktatástan által szervezett tanfolyamokon. A könyvet és a benne szereplő gyakorlatokat úgy állítottuk össze, hogy az összes lépés lelkiismeretes elvégzésével nem csupán hasznos ismereteket sajátít majd el, de gyakorlatot szerez az ismeretek eredményes alkalmazásában is.

 

A tartalomból:

– Miért tanulunk?
– A tanulás akadályai
– A meg nem értett szavak kezelése
– Hogyan használjuk a szótárt?
– A demonstráció használata
– A szótisztázás módszerei
– Edzés és ellenőrzés
– Tanuljunk meg megtanulni!